magomles-doktor.superwebaruhaz.huHíreinkÚj G pont? Ez lehet a gyönyör titka

Új G pont? Ez lehet a gyönyör titka

Új G pont? Ez lehet a gyönyör titka A PS-pontot vagyis a gátszivacsot tartják az új G pontnak, amitől a nők hosszabb és élvezetesebb lesz az orgazmus.

Jelenleg a PS-pontot, azaz a gátszivacsot tartják a kutatók a csodapontnak, amitől a hölgyek hosszabban és intenzívebben élveznek el. A terület úgy működik, ahogy a csikló: stimulációra megtelik vérrel, és a benne lévő idegeknek köszönhetően nagyokat lehet élvezni.
 

A PS-pont az új G-pont, ami az új csikló volt néhány éve. A PS egy apró belső szerv, tehát nagyjából gátszivacsot jelent, a terület a vagina és a végbélnyílás között van, belül. A PS a szerv latin nevének rövidítése, a perineal sponge kifejezésből ered. Azért szivacs, mert állítólag megtelik vérrel izgatás közben, és mivel tele van idegekkel, ezért az orgazmust elősegíti. Állítólag úgy működik, hogy stimulálásra megmerevedik a vértől, akárcsak a csikló.

Ez a csodapont hosszabbítja meg az orgazmust, és emiatt lehet erősebb az élvezés. Az ingerlésével gyorsabban el lehet érni az orgazmust, bár a gyakorlatban a PS-pont megkeresése önmagában már kihívást jelent. Ashley Manta szexedukátor úgy írja le ezt a pontot, hogy olyasmi, mint a szájban a fogakat a felső ajakkal összekötő bőr, a fogak előtt.

 

Már önmagában az is elég, hogy a hölgyeket azzal stresszelik a kutatók, hogy tele van a nemi szervük olyan helyekkel, amiktől hatalmasakat élvezhetnek: csikló, G-pont, U-pont, A-pont, mellek, sőt az anális szex is ilyen. A statisztikák szerint a nőknek csak kb 60%-a képes orgazmust átélni partnerrel, és ennek a kétharmadnak nagy része pedig a csikló izgatásával jut a csúcsra. Abban az esetben, ha csak és kizárólag a csikló izgatásával megy még partneri helyzetben is az élvezés, a szexológusok az ún. átszoktatást ajánlják: a behatolással és a csiklóval egyszerre stimulálással elérhető a hüvelyi orgazmus. A G-pont létezése is állandó vita tárgya, a University College London szexuálpszichológusa szerint nem kell megrémülnie annak a nőnek, aki nem találja magában a G pontot.

Hogy a PS-pont a valóságban milyen, és hogy anatómiailag mindenkinek van-e ilyenje, valószínleg a jövő kutatásai kiderítik. Újabb és újabb csodapontot fedeznek fel a kutatók a nők nemi szervén, a nők orgazmusának vizsgálata az egyik legkedveltebb témája a kutatóknak, így néhány évente várható, hogy további pontokat találnak majd. 

 Kosár

Az Ön kosara üres.

Mi a korai magömlés?


A szexuális együttlét ideje alatt bekövetkező férfi orgazmust sperma kilövés, magömlés kíséri. A folyamat a következő. A prosztata és az ondóhólyagok összehúzódását követően, a sperma a hugycsőbe kerül. Ekkor a gáti izomzat ritmusosan összehúzdik és a sperma lövell ki a péniszből. Amennyiben az orgazmus szexuális együttlét előtt vagy a behatolást követően hamar következik be, akkor korai magömlés a problémája.


Korai magömlés! Milyen esetben mondjuk? 


A nők sok esetben használják a korai magömlés kiejezést egy férfivel kapcsolatban, ha a saját orgazmusuk előtt következik be a magömlés. Ezért a férfiak többsége próbál megoldást keresni korai magömlés ellen. A valóság az, hogy nem biztos, hogy a férfi korai magömlés problémával küzd, elképzelhető, hogy a nő nehezebben képes az orgazmusra és ezért igényel hosszabb idejű stimulációt. Az átlagos magömlés ideje, 5-10 perc, ez az adat több ezer férfi vizsgálása után született.

Korai magömlés abban az esetben van jelen, amikor a sperma kilövés, a hüvelybe hatolás előtt bekövetkezik, vagy közvetlenül utána (1-2 perc). Ezáltal elmaradhat a női orgazmus és ha a korai magömlés rendszeresen bekövetkezik, akkor további problémákat okozhat a kapcsolatban.

A 3-6 percen belül létrejött magömlés orvosi szempontból nem kóros, függetlenül attól, hogy a partner eljutott e az orgazmusig. Bizonyos számban a férfiak képesek visszatartani az ejakulációt, és néhány gyakorlattal ez "tanulható" is, de nem minden féri esetében.


Mi az oka a vártnál korbábban létrejött magömlésnek?


Ez a reflex a központi idegrendszer szabályozása alatt áll, tehát az agy irányítja. A korai magömlés idejét az agyi szabályozás, a pénisz idegeinek stimulációja és a prosztata befolyásolja. Így a legtöbb esetben a probléma központi idegrendszeri erdetű, de más okok miatt is előfordulhatnak például gyulladás. Tehát mindenképp érdemes kivizsgáltatni magát mindenkinek, akinél a magömlés korai, mielőtt bármilyen módszert kipróbál az idő előtti ejakuláció ellen.

Idegrendszeri anyagok (Serotonin) és lelki hatások aránya befolyásolja az agyi szabályozást. Fáradtság, gyógyszerek mellékhatásai, a partner visszajelzései, a stressz mind hatással van a központi idegrendszerre és ez nagyban befolyásolja a magömlés idejét. Akár korábban, de később is bekövetkezhet az említett okok miatt az orgazmus.

Mint több más életfunkciót, a magömlést is meg kell tanulnia a férfinak szabályozni valamilyen szinten.
Ez általában fiatal/serdülő korban törtnénik önkielégítás formájában. A tizenéves fiúk azonban nem mindíg a megfelelő körülmények között végzik az önkielégítés. Gyakran mosdóban vagy más ilyen helyen ahol úgy gondolja, hogy gyorsan el tudja végezni, és az is a cél, hogy minnél hamarabb elérje az orgazmust. Ez a minnél rövidebb idő alatt elért orgazmus ha rendszeres, akkor az agyban ez rögződik és nem lesz mindenki képes szabályozni az ejakulációt.

Korai magömlés fizikai, testi problémákból is adódhat. Méghozzá gyulladásos betegségek is okozhatják. Ilyen a húgycsőgyulladás, prosztatagyulladás, fityma és makkgyulladás. Ezért érdemes kivizsgáltatni magát, mielőtt kiprbálni bármilyen házi praktikát, szereket vagy szexuálterapeutához fordulna segítségért.


Milyen vizsgálatokat végeznek korai magömlés esetén?


Az első lépés egy vizsgálat során, hogy kiderljön, valóban korai magömlésről van e szó, vagy a partnernek van orgazmuszavara. Szinte minden alkalommal ez letisztázódik a férfi elmondása alapján. Nem biztos, hogy a férfiban van a hiba. A fent említett gyulladásos betegségek kiderítésére, egy urológus által elvégzett rövid vizsgálat során tisztázódik. Amennyiben nem mutatható ki gyulladásos betegség, és és a pertnernek sincs probléma az orgazmus idejével, akkor a problémát az agyi irányításban kell keresni, amiről feljebb olvashat.


Lehet e késleltetni a magömlést?


Ha a magömlés ideje rendszeres nemi élett mellet sem változik, normalizálódik, akkor korai magömlés ellen késleltető készítmények (kenőcs, spray) vagy óvszer használatát ajánljuk. Gyakran alkalmazott módszer az ún. második menet. A korai magömlés miatt az első együttlét nagyon rövid időn bell végetér, így a partner kielégületlen marad. Ebben az esetben a férfi néhány perc "regenerálódás" után, újra belevágnak az aktusba. Az első orgazmus után a következő valószínüleg több idő után fog bekövetkezni, de nincs rá garancia, hogy a partner belevág a folytatásba.

 Online ügyfélszolgálat

Kérdése van?

Kollégánkat eléri a Skypeon keresztül!

Skype hívás

Korai Magömlés

Korai magömlésről akkor beszélünk, ha a férfi szándéka ellenére nem tudja megfelelően kontrollálni magömlésének idejét, és a hüvelybe hatolás előtt, illetve azt követően rövid időn belül, a partner kielégülése előtt következik be a magömlés.


A korai magömlés olyan állapot, mely bármely életkorú férfit érinthet. A kifejezés azt jelenti, hogy az érintett férfi nem képes szabályozni az orgazmus és a magömlés idejét. A legújabb kutatások szerint a férfiak 20-30 százalékát érinti a korai magömlés, ám mivel sokan nem fordulnak segítségért, ez az arány még magasabb is lehet. A korai magömlés fogalma viszonylagos.

 

Viszonylagos, mert egy percek alatt bekövetkező magömlés sem okoz semmi fennakadást a kapcsolatban, amennyiben a partnernek ez idő alatt orgazmusa volt, ám egy hosszú idő után bekövetkező magömlés is lehet az adott partnerhez képest korai, ha annak orgazmusa később következik be.

A korai magömlés létezik mint klinikai diagnózis, azonban nem betegség, hanem leginkább lelki vagy fizikai okok, illetve az agy alacsonyabb szerotonintermelésének következménye.


korai magömlés

Áruházunkban hűségpont rendszer működik!

Vásárlásai után a termékeknél és a kosárban feltüntetett mennyiségű hűségpontot kap. Ezeket a pontokat később levásárolhatja.